EĞİTİM -APİTERAPİ SEMİNERİ

05-10 Aralık 2011

 

Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde Aydın ili ÇİNE ARICILIK MÜZESİ tarafından 05-10 Aralık 2011 tarihleri arasında katılımcılara “APİTERAPİ SEMİNERİ” verildi.

Çine Arıcılık Müzesi’nin organizasyonu ile apiterapi uzmanları Dr. Cristina Mateescu ve Dr. Stefan Stangaciu tarafından kursiyerlere verilen “APİTERAPİ SEMİNERİ”nde Apiterapi Derneği başkanı Dr. A. Timuçin Atayoğlu da “apiterapi ve arı ürünlerinin kullanımı” konularında eğitim materyali sağladı.

Seminerin ilk iki günü (5-6 Aralık) Dr. Cristina Mateescu katılımcılara “Arının doğadan topladığı ürünler”  (Bal, Polen, Arı ekmeği, Propolis), Arının Salgıladığı ürünler” (Arı Sütü, Arı Zehri, Balmumu) ve “Besin ve sağlık istekleriyle ilgili arı ürünleri” konularında bu ürünlerin kalitesini, kimyasal bileşimlerini biyokimyasal ve farmakolojik açıdan ele aldı.

Seminerin son üç günü de Dr. Stefan Stangaciu katılımcılara arı ürünlerinin endikasyonları, dozaj ve uygulama teknikleri ve apiterapi protokolleri hakkında bilgi verdi.

Apiterapi Derneği başkanı Dr. A. Timuçin Atayoğlu da apiterapi ve arı ürünleri konusunda dernek tarafından hazırlanan “Apiterapi ve Arı Ürünlerinin Kullanımı” başlıklı çalışmasıyla arı ürünlerinin endikasyonları ve kontrendikasyonlarını ele alan ve ayrıca apiterapi ve arı ürünleri konusunda dünyadaki bilimsel çalışmaları ele alan literatür ve bibliyografya çalışmasıyla katılımcılara destek sağladı.

 

Seminer bilgileri:

Tarih: 05-10 Aralık 2011

Yer: Çine Arıcılık Müzesi

Organizasyon: Çine Belediyesi, ADÜ Çine Meslek Yüksekokulu, Çine Gelişim Vakfı, Apiterapi Derneği

 

 

 

 

 

Apiterapi Derneği tarafından hazırlanan “Apiterapi ve Arı Ürünlerinin Kullanımı” adlı çalışmayı pdf olarak indirmek için tıklayın.