Apiterapi 2015, Uluslararası Katılımlı Marmaris Apiterapi Ve Arı Ürünleri Sempozyumu, 20-22 Kasım 2015, Marmaris, Muğla, Türkiye

Apiterapi Derneği’nin de organizasyonu ve sponsorluğu ile düzenlenen MARMARIS APITHERAPY AND APICULTURAL PRODUCTS SYMPOSIUM by International Attendance, “Uluslararası Katılımlı Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu” 20-22 Kasım 2015 tarihleri arasında D-Resort Grand Azur Otel Marmaris’te gerçekleşti.

Sempozyum açılışı, Vali Amir Çiçek, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Sağlık Bakanlığı Geleneksel Tamamlayıcı Alternatif Tıp Uygulama Daire başkanı Mehmet Zafer Kalaycı, Sempozyum Bilimsel Komite Başkanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal’ın konuşmaları ile başladı.

Mehmet Baysal konuşmasında “Amacımız bal üreticisinin hakkını korumak, arı ve arı ürünlerinin doğru şekilde kullanılmasını sağlamak, sağlıklı bal üretimine destek vererek istihdam ve memleket ekonomisine katkı vermektir”  dedi.

Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, “bu bölgenin yaz turizmi ile birlikte artık Marmaris deyince apiterapi, apiterapi deyince Marmaris akla gelecek” ifadesini kullandı.

Daire başkanı Mehmet Zafer Kalaycı gelecekte fitoterapi ve apiterapide ülkemizin şaha kalkacağını, bitkisel ilaçlar ve tedavi konusunda ciddi bir seferberlik ilan edileceğini belirtti.

Mansur Harmandar bu sempozyuma katılan bilim adamlarının doğruyu bulmak için bir araya geldiğini belirterek “araştırılan verilerin tartışılıp, analiz edilmesi bizi doğru bilimsel sonuca götürecektir” dedi.

Protokol ve açılış konuşmalarının ardından uluslararası bilim insanlarının da katılımcılar arasında olduğu kısaca “Marmaris Apiterapi 2015” olarak adlandırılan “Uluslararası Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu”na geçildi.

1. “International Apitherapy Healthcare and Bee Acupuncture Association”ın ve “Prof. Fang Zhu Academy -Apitherapy Institute”un başkanı Prof. Fang Zhu ile Türkiye Apiterapi Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Timuçin Atayoğlu, oturum Başkanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu

2. Genetik ve BiyoMuhendislik -Doç. Dr. Bayram Kıran

3. Arı Zehrinin Apiterapik Özellikleri -Yrd. Doç. Dr. Ali Timuçin Atayoğlu

4. Türkiye Florasına Ait Arı Ürünlerinin Apiterapötik Potansiyelleri -Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, KTÜ Biyokimya

5. Arı Venomu: Toksik ve Alerjik Reaksiyonlar -Doç. Dr. Mustafa Güleç, GATA Alerji ve İmmünoloji

6. Arı Dieti: 40 Gün Polen ve Arı Ekmeği -Dr. Mirela Strant, Romanya

7. Hipertansif Ratlara Uygulanan Propolis, Cape ve Polenin Kalp Dokusu Üzerine Terapötik Potansiyelleri -Prof. Dr. Zeliha Selamoğlu

8. Propolis ve Sağlık -Prof. Dr. Sibel Silici,Tarımsal Biyoteknoloji

Marmaris Apiterapi 2015  sempozyumu ilk gün kayıt ve misafirlerin konaklama işlemleri sonrası akşam arı yetiştirme uzmanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu’nun sahadaki arıcılarımıza konferansının ardından iki günde dört oturum halinde gerçekleşti.

Sempozyumun ardından Marmaris Kaymakamı tarafından katılımcılara plaket verildi.

Ülkemiz ve Dünya arıcılığı ve apiterapi konularının tartışıldığı, Marmaris çam balının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtıldığı ve Marmaris D-Resort Grand Azur Otelde 20 – 22 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleşen  “Uluslararası Katılımlı Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu” son günü Marmaris Bal Evi gezisiyle sona erdi.

Organizasyon Komitesi:
Prof. Dr. Yusuf Ziya ERDİL
Prof. Dr. Muhsin DOĞAROĞLU
Yrd. Doç. Dr. Timuçin ATAYOĞLU
Dr. Mehmet TÖREYENLER
Cevriye Yamaç GÜNEŞTUTAR
Eylem Miray APAK

Bilim Kurulu:
Prof. Dr. Nevres Hürriyet AYDOĞAN – Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Muhsin DOĞAROĞLU -Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi
Prof. Dr. Mehmet TANYÜKSEL -GATA /Gülhane Askeri Tıp Akademisi
Prof. Dr. Banu YÜCEL -Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü
Prof. Fang ZHU – Chairman of IABPS (Uluslararası Apiterapi ve Arı Ürünleri Toplumu Başkanı)
Yrd. Doç. Dr. Timuçin ATAYOĞLU -Apiterapi Derneği
Dr. Christina PAVEL -Romanya Apiterapi Cemiyeti Sekreteri
Dr. Mirela STRANT -FM lisanslı Api-fitoterapi

Destekleyen Kuruluşlar:
T.C. Sağlık Bakanlığı
Muğla Valiliği
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
Marmaris Ticaret Odası
Marmaris Bal Evi
Türkiye Apiterapi Derneği

 

Marmaris Apiterapi 2015 (Video)