2017 Uluslararası Bal Komisyonu Kongresi
25-27 Eylül 2017, Belek, Antalya

Türkiye menşeli Uluslararası Bal Komisyonu (IHC) tarafından 25-27 Eylül 2017 tarihleri arasında IHC 2017 International Honey Commission Congress toplantısı Antalya, Belek’te düzenlendi.

Uluslararası Bal Komisyonu (IHC) tarafından düzenlenen uluslararası bu kongre bir ilke de imza atarak Apimondia ile birlikte organize edildi.

Uluslararası Bal Komisyonu toplantısına Apimondia başkanı Philip McCabe ve Scientific Commision for Beekeeping Technology and Quality başkanı Etienne Bruneau da katıldı.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin’in açılış konuşmasının ardından kongredeki oturumlara geçildi.

Kongrede ülkemizden Apiterapi Derneği Bilimsel Danışma Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Nuray Şahinler, Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, Doç. Dr. Oktay Yildiz ve ayrıca Düzce Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Banu Yücel, Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aslı Özkök, Yrd. Doç. Dr. Cemalettin Baltacı, Ordu Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Bekir Gökçen Mazı, İTÜ’den Doç. Dr. Esra Çapanoğlu Güven organizasyonda ve bilimsel komitede yer aldılar. 

Kongre alanında kongre ile eş zamanlı olarak gerçekleşen uluslararası sergide de, paketleme firmaları, ithalatçılar, ihracatçılar, üreticiler ve laboratuar hizmetleri ve ekipmanları konusunda faaliyet gösteren sektör temsilcileri bir araya geldi.

Kongre, arı ürünleri sektörü, endüstri ve ticaretiyle uğraşanlar, araştırmacılar, bilim adamları, akademisyenler, yasal otoriteler ve arı ürünleri ile ilgili hile, orijinallik, kalite, veteriner ilacı ve pestisit kalıntıları analizlerini gerçekleştiren laboratuarlar ve laboratuar ekipmanı firmaları açısından ülkemizdeki apiterapi nosyonu ve kültürüne de önemli katkılar sağladı.

Kaynak: Apiterapi Derneği

https://apider.org/2017-uluslararasi-bal-komisyonu-ihc-kongresi-antalya/